17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş a discutat azi cu Patriarhul Daniel, iar Guvernul anunţă că va finanţa proiectele importante ale Bisericii

Cioloş a discutat azi cu Patriarhul Daniel, iar Guvernul anunţă că va finanţa proiectele importante ale Bisericii

Premierul Dacian Cioloş a avut, duminică, o discuţie cu Patriarhul Daniel, în care l-a asigurat că va finanţa proiectele de investiţii importante ale BOR şi că există tot sprijinul pentru a pune la dispoziţie resurse financiare, „în funcţie de posibilităţi”, pentru lăcaşele de cult în construcţie.

Într-un comunicat la Executivului, redat de Mediafax, se precizează că premierul Dacian Cioloş a avut, duminică dimineaţă, o convorbire telefonică cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, pe tema alocărilor bugetare pe anul 2016.

„Discuţia a scos încă o dată în evidenţă buna înţelegere pe care Patriarhia o are în legătură cu situaţia financiar bugetară prin care trece România. Bugetul pentru Culte în anul 2016 este în creştere faţă de anul precedent atât în ceea ce priveşte personalul clerical cât şi cel neclerical, ca o recunoaştere a rolului social important pe care reprezentanţii cultelor îl au în societate, rolul Bisericii Ortodoxe fiind, desigur, fundamental din acestă perspectivă”, potrivit sursei citate.

La rândul său, Patriarhul Daniel a subliniat că Biserica va sprijini activ demersurile Guvernului de a îmbunătăţii condiţiile de educaţie ale copiilor şi tinerilor din mediul rural şi ale calităţii actului medical în spitale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS