17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: Intrăm într-un an crucial. Mizăm pe economie şi vizăm o administraţie puternică

Cioloş: Intrăm într-un an crucial. Mizăm pe economie şi vizăm o administraţie puternică

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că 2016 este un an crucial pentru România, iar guvernul va miza pe economie, educaţie, servicii sociale îmbunătăţite, cultură, dar şi o armată în proces de modernizare, precizând că, într-un climat tensionat, România nu este singură.

„Intrăm într-un an crucial pentru România, anul în care eforturile unui guvern neafiliat politic, dar care mizează pe sprijinul partidelor politice şi pe cel al instituţiilor majore, care sunt Preşedinţia şi Parlamentul României, se vor îndrepta spre construcţia unui proiect de ţară coerent, realizat în consultare cu cetăţenii şi societatea civilă, dar mai ales cu sprijinul mediului politic, dornic de reformă”, a spus premierul în plenul Senatului.

Premierul a afirmat că proiectul de ţară va viza modernizarea instituţiilor, consolidarea statului de drept, crearea condiţiilor pentru folosirea superioară a resurselor de dezvoltare, fie că ele provin din bugetul de stat, din fonduri europene, din investiţii de capital românesc sau investiţii străine.

„Acest proiect va avea ca ţintă şi întărirea statului de drept şi consolidarea participării publice la conducerea proceselor de schimbare şi modernizare. Va fi un an în care, pentru a profita de repornirea motoarelor dezvoltării sociale şi economice ale României, va trebui să acceptăm schimbarea ca regulă pentru evoluţie şi pentru a profita de această oportunitate”, a spus Cioloş.
Prim-ministrul a mai spus că mandatul guvernului său are ca miză „o nouă atitudine a autorităţilor statului” şi că intenţia sa este de a forma o administraţie mai puternică, mai eficientă şi mai adaptată aşteptărilor legitime ale cetăţenilor. „Vom miza pe economie, pe educaţie, pe servicii sociale îmbunăţite, pe cultură, dar şi pe o armată în plin proces de modernizare într-un proiect coerent de securitate”, a mai spus Dacian Cioloş. În context, el a invocat climatul extern tensionat şi a subliniat că România nu este singură, iar românii trebuie să fie solidari între ei şi solidari cu partenerii din UE şi NATO.

http://www.mediafax.ro/politic/ciolos-intram-intr-un-an-crucial-mizam-pe-economie-si-vizam-o-administratie-puternica-14906492

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS