21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCererile de arestare preventivă a lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, avizate de Comisia Juridică

Cererile de arestare preventivă a lui Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, avizate de Comisia Juridică

 

 

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, miercuri, cu 14 voturi ”pentru”, patru ”împotrivă” şi trei abţineri cererea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean, urmărit penal pentru trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu.

Parlamentarul liberal a precizat, la finalul audierii, că este nevinovat şi că a prezentat probe în acest sens, afirmând că nu a fost niciodată în localitatea Chitila sau în biserica în care se presupune că a luat mita şi că nu-l cunoaşte pe denunţător, părintele Alexandrescu.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, miercuri, favorabil cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PNL Cătălin Teodorescu, acuzat în dosarul despăgubirilor ilegale în care este urmărit penal şi Ioan Oltean.

Solicitarea DNA a fost aprobată de membrii Comisiei juridice cu 15 voturi „pentru”, 3 voturi „împotrivă” şi 3 abţineri.

Anchetatorii susţin că Ioan Oltean ar fi intervenit pe lângă preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor pentru ca milionarul Mihai Rotaru să fie despăgubit ilegal. Omul de afaceri cumpărase drepturile asupra unui teren de şase hectare din Piteşti cu 750.000 de euro. Pentru acel pământ ar fi obţinut despăgubiri ilegale de 33 de ori mai mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS