14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: Sper să-mi duc mandatul la capăt. Nu intenţionez să intru în politică pentru a rămâne premier

Cioloş: Sper să-mi duc mandatul la capăt. Nu intenţionez să intru în politică pentru a rămâne premier

Premierul Dacian Cioloş a spus, marţi, că speră că îşi va putea duce mandatul până la capăt, dacă Parlamentul îl va susţine în continuare, şi că, „aşa cum arată lucrurile acum”, nu vrea să intre într-un partid în 2016 pentru a-şi continua mandatul de prim-ministru, scrie Mediafax, citând Europa FM.

Întrebat cât timp crede că va rămâne prim-ministru, Cioloş a spus că este vorba despre un an. „Până la sfârşitul lui 2016. Eu sper să pot să-mi duc mandatul până la capăt, dar voi fi prim-ministru atât timp cât Parlamentul, care a investit acest Guvern, va considera că Guvernul poate să rămână”, a spus prim-ministrul.

Dacian Cioloş a fost întrebat şi dacă va accepta să facă pasul în politică dacă, după alegerile din 2016, va fi nevoie de acest lucru pentru a rămâne în continuare prim-ministru, el răspunzând că în acest moment nu ia în calcul o astfel de variantă. „Aşa cum stau lucrurile acum, nu cred că intrarea într-un partid mă ajută pe mine să fac mai bine lucrurile”, a spus Cioloş.

El a mai spus că nu vrea să discute astfel de probleme în acest moment, pentru că încă nu a „dovedit” faţă de el că este „capabil să facă nişte lucruri”. „De ce să vorbesc de ce s-ar întâmpla la sfârşitul lui 2016? Discutăm atunci. (…) Pe mine în general nu mă atrage activitatea politică de dragul de a face politică”, a completat prim-ministru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS