10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘedință solemnă la Senat cu ocazia Zilei Naționale, pe 2 decembrie

Ședință solemnă la Senat cu ocazia Zilei Naționale, pe 2 decembrie

Pentru că președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va organiza la Palatul Cotroceni recepția de Ziua Națională, șeful Senatului a decis să organizeze o ședință solemnă la Senat.

Ședința solemnă va avea loc nu pe 1 decembrie, ci miercuri, pe 2 decembrie, exact în ziua în care ar fi trebuit să fie votată cererea de reținere și arestare pe numele senatorului Dan Șova.

Cel mai probabil, votul în cazul senatorului va fi amânat acum pentru ziua de joi, 3 decembrie.

În premieră, președintele Senatului va organiza miercuri, pe 2 decembrie, când parlamentarii se întorc din mini-vacanţă, o ședință solemnă în care va fi marcată, cu o întârziere 24 de ore, Ziua Naţională.

Călin Popescu Tăriceanu a spus  că ideea i-a venit după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu va organiza anul acesta recepția la Palatul Cotroceni – pe fondul tragediei de la clubul Colectiv și al atentatelor de la Paris.

La ședință vor fi invitați, între alții, foștii lideri de stat dar și președintele Klaus Iohannis.   Acesta se întoarce diseară de la Paris și nu a confirmat deocamdată dacă va participa sau nu.

Așadar, senatorii nu se vor întoarce miercuri la muncă pentru a spune dacă sunt sau nu de acord cu reținerea colegului lor, Dan Șova, ci pentru a…sărbători.

Votul în cazul lui Șova – în cazul căruia se cere aviz pentru reținere și arestare într-un al treilea dosar – a fost amânat pentru joi, ultima zi de lucru pentru senatori, din această săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS