16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Avertizare hidrologică: Cod Galben și Cod Portocaliu de inundații, pentru râuri din Oltenia

Avertizare hidrologică: Cod Galben și Cod Portocaliu de inundații, pentru râuri din Oltenia

Hartă avertizare hidrologică (Sursa: INHGA)
Hartă avertizare hidrologică (Sursa: INHGA)

În urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, mai multe râuri, în special din sudul țării s-au umflat, iar autoritățile avertizează în privința iminenței producerii unor inundații. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod galben și una de Cod Porocaliu de inundații pentru mai multe râuri din țară, în special pentru cele din sudul țării.

Cod Galben pe Desnățui, Jiu, Olteț

În intervalul 28.11,.2015, ora 15.00-29.11.2015, ora 16.00 se instituie Cod Galben de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Desnăţui, Jiu – curs mijlociu şi inferior (judeţele: Gorj, Dolj şi Mehedinţi), Olteţ şi unii afluenţi ai Oltului inferior (judeţele: Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj şi Argeş), Vedea – curs inferior (judeţul Teleorman), Argeş (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov), Ialomiţa (judeţele: Dâmboviţa, Prahova şi Ialomiţa), Buzău superior şi mijlociu (judeţele Covasna şi Buzău).

Cod Portocaliu în judțele Olt și Argeș

Potrivit avertizării INHGA, în intervalul 28.11.2015 ora 15:00 – 29.11.2015 ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Călmăţui (judeţele: Olt şi Teleorman), Vedea superioară (judeţele: Olt şi Argeş), Teleorman superior şi mijlociu şi afluenţii mici ai râului Vedea de pe sectorul inferior (judeţele: Argeş şi Teleorman), Neajlov superior şi mijlociu (judeţele: Argeş, Dâmboviţa şi Giurgiu) şi Sabar (judeţele: Argeş, Dâmboviţa, Ilfov şi Giurgiu).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile din judeţele: Olt, Argeş şi Teleorman, se arată în avertizarea INHGA, publicată în urmă cu puțin timp, pe site-ul instituției. De asemenea, în document se mai arată că se ridică începând cu 28.11.2015 ora 15:00 Avertizarea Hidrologică din celelalte bazine hidrografice, avertizate anterior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS