9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCristian Lazăr, aviz favorabil pentru numirea ca procuror șef adjunct la Secția de urmărire penală a PG

Cristian Lazăr, aviz favorabil pentru numirea ca procuror șef adjunct la Secția de urmărire penală a PG

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea de numire a lui Cristian Lazăr în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, scrie Agerpres.

Cristian Lazăr și-a prezentat astăzi, în fața Secției de procurori, planul de management și a răspuns întrebărilor membrilor CSM, dar și cele adresate de către noul ministrul justiției. În debutul ședinței, noul ministru al justiției, Raluca Prună, a precizat că își asumă propunerea înaintată de predecesorul său. În 29 octombrie, ministrul de atunci al Justiției, Robert Cazanciuc, l-a propus pe Cristian Lazăr în vederea numirii în funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. „Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată”, preciza la acea dată MJ.

Ministerul Justiției a menționat că la formularea propunerii a fost avut în vedere faptul că procurorul Cristian Lazăr ocupa, din 17 iunie 2013, cu delegație, funcția de procuror șef adjunct al Secției de urmărire penală și criminalistică, având o bogată experiență profesională și managerială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS