10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentate la Paris: 165 de arestări și 230 de arme confiscate, în urma a 1.200 de percheziții

Atentate la Paris: 165 de arestări și 230 de arme confiscate, în urma a 1.200 de percheziții

Poliția franceză a efectuat 1.233 de percheziții, care au dus la arestarea a 165 de persoane și la confiscarea a 230 de arme, după instaurarea stării de urgență în urma atentatelor de la Paris comise pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți, a anunțat marți ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aproape jumătate dintre armele recuperate sunt „arme lungi și arme de război”, a precizat oficialul în fața deputaților francezi.

El a menționat că după atentate s-a luat decizia arestului la domiciliu în cazul a 266 de persoane, număr dublu decât cel înregistrat în primele opt luni ale anului. Numai în primele 48 de ore după atentate s-a adoptat măsura arestului la domiciliu împotriva a 104 de „indivizi care fac obiectul unei atenții speciale” din partea serviciilor de informații franceze. Intrată în vigoare în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, starea de urgență din Franța a fost ulterior prelungită până la finalul lunii februarie 2016. „Măsurile stării de urgență trebuie puse în aplicare cu respectarea strictă a principiilor statului de drept; nu voi accepta nicio abatere de la aceste principii”, a subliniat Cazeneuve, în contextul în care presa franceză a evocat în ultimele zile unele „derapaje” din partea poliției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS