16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța: Un profesor de la o școală evreiască, rănit prin înjunghiere de trei indivizi la Marsilia

Franța: Un profesor de la o școală evreiască, rănit prin înjunghiere de trei indivizi la Marsilia

Un profesor de istorie de la o școală evreiască din Marsilia (sudul Franței) a fost rănit prin înjunghiere miercuri seară de trei indivizi, susținători ai Statului Islamic, care au proferat afirmații antisemite, informează Reuters și AFP citând prefectura poliției și procurori.

Agresiunea, care nu i-a pus viața în pericol profesorului, el însuși evreu, a avut loc în jurul orei 19.00 GMT, a precizat prefectul Laurent Nunez, care a subliniat că mijloace de poliție foarte importante au fost desfășurate pentru a-i prinde pe autori.

Cei trei agresori erau pe două scutere, unul dintre ei purtând un tricou cu sigla Statului Islamic l-a abordat pe profesor în stradă, a declarat  Brice Robin, procurorul din Marsilia.

Un alt agresor a arătat o poză de pe telefonul său mobil cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis șapte persoane într-o serie de atacuri în sudul Franței în 2012.

„Cei trei indivizi au proferat insulte și amenințări la adresa victimei și apoi au înjunghiat-o în braț și picior. Ei au fost întrerupți de sosirea unei mașini și au fugit”, a adăugat Robin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS