8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtentate Paris. Abdelhamid Abaaoud, ţinta asaltului

Atentate Paris. Abdelhamid Abaaoud, ţinta asaltului

Belgianul Abdelhamid Abaaoud, presupusul organizator al atentatelor de vinerea trecută de la Paris, este ținta raidului desfășurat miercuri dimineață de poliția antiteroristă franceză într-o suburbie din nordul capitalei franceze, relatează AFP, citând surse polițienești.

Deputatul de Saine Saint-Denis, Mathieu Hanotin, le-a cerut locuitorilor din zonele atacate de terorişti să manifeste „cea mai mare prudenţă” şi să nu meargă în acele zone. Hanotin a descris scenele petrecute mîn noaptea de marţi spre miercuri ca fiind „absolut teribile” şi a mai precizat că s-au tras „mii de focuri de armă” şi s-au auzit explozii”, potrivit presei belgiene.

Presupusul organizator al atentatelor, belgianul Abdelhamid Abaaoud, este ținta asaltului în nordul Parisului. Nu se știe deocamdată dacă acest individ de 28 de ani, membru activ al organizației jihadiste Statul Islamic în Siria, se afla în apartamentul din localitatea Saint-Denis, unde se baricadaseră între doi și patru suspecți

Mai mulți polițiști au fost răniți în timpul asaltului poliției franceze, ce era în curs de desfășurare miercuri în zori la Saint-Denis, periferia nordică a Parisului, în cadrul anchetei asupra atentatelor sângeroase de vinerea trecută, relatează AFP.

Potrivit mai multor surse apropiate anchetei, pompieri și martori au informat despre un schimb de focuri intens în cursul acestei operațiuni desfășurate de o subdivizie antiteroristă a poliției judiciare și de către Raid (unitatea de elită) a poliției franceze.

Surse polițienești și judiciare au explicat că mai multe persoane s-au baricadat într-un apartament la Saint-Denis, o localitate de la periferia nordică a Parisului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS