17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, anchetaţi la DNA

Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, anchetaţi la DNA

Petrică George Matei şi Antonia Radu, angajaţi ai ISU Bucureşti – Ilfov, au fost aduşi luni cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiaţi în cazul incendiului din clubul Colectiv.
Paul Gancea, unul dintre acţionarii clubului Colectiv, susţinea, pe 3 noiembrie, că, la sfârşitul anului 2014, două persoane care au spus că sunt de la pompieri au venit la club şi au întocmit un dosar privind normele de siguranţă.
În referatul întocmit de procurori se află şi declaraţia dată de Paul Gancea, în cadrul audierii acestuia la Parchetul General.
Întrebat cum se numeau persoanele care s-au prezentat ca fiind pompieri, Gancea a spus că „Tonia Radu şi un băiat George”, însă aceştia nu erau în uniformă şi nici nu s-au legitimat. „Aceste persoane au ajuns la noi pentru că vizitau fabrica. Ne-au recomandat să acoperim o gaură din perete şi să schimbăm un extinctor. Nu ne-au întrebat dacă aveam autorizaţie. Le-am explicat că în sală au loc concerte live”, a spus Paul Gancea.
Procurorii militari ai DNA au ridicat vinerea trecută documente de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în dosarul Colectiv.
Surse judiciare au declarat că ar fi avute în vedere aspecte privind controalele făcute pe domeniul prevenirii incendiilor, dacă au fost respectate dispoziţiile legale de control şi metodologia.
Serviciul pentru infracţiunile de corupţie săvârşite de militari din DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu de către cadre militare ale ISU Bucureşti – Ilfov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS