22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA: Directorul adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR, urmărit penal

DNA: Directorul adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR, urmărit penal

Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Constantin Bolboșanu, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în prezent director adjunct al aceleiași structuri, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, potrivit unui comunicat al DNA.

Constantin Bolboșanu, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu la structura menționată, a primit, în perioada martie — septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat.

În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea suspectului și două excursii în Turcia, respectiv Spania pentru ofițer și familia acestuia. Protecția promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind ‘deranjat’ de nici un organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS