11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Aproape 2.000 de locuri de muncă disponibile în Europa

Aproape 2.000 de locuri de muncă disponibile în Europa

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în calitate de serviciu public de ocupare , este membru de drept al reţelei Eures, iar în cadrul fiecărei agenţii judeţene pentru ocuparea forţei de muncă  există câte un consilier EURES.
Acesta  acordă asistenţă asistenţă oricărei persoane interesate, pentru a-şi găsi un loc de muncă într-un alt stat membru (informaţii cu privire la locurile de muncă disponibile, condiţii de  ocupare a acestora,informaţii privind condiţiile de muncă şi de viaţă din diferite state).Totodată se oferă sprijin angajatorilor pentru a-şi publica locurile de muncă vacante şi  le oferă posibilitatea de a accesa solicitările din diferite state membre.
De asemenea, prin intermediul consilierilor EURES se va asigura schimbul de cereri de angajare şi de CV-uri primite de la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă atât în interiorul, cât şi în afara ţării lor.
Pentru această perioadă, prin reteaua EURES, sunt disponibile 1.977 locuri de muncă vacante în  mai multe state europene şi pentru diverse meserii/calificări.

La nivelul judetului Dolj în perioada ianuarie – septembrie 2015 au apelat la serviciile consilierului Eures un număr de 901 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă  (persoane noi înregistrate în baza de date pentru muncă în strainătate).
De asemenea , în perioada ianuarie – septembrie 2015 un număr de 109 persoane din judeţul Dolj au obţinut contracte de muncă în străinătate, după cum urmează:
Spania – 86 persoane – muncitor necalificat în agricultură – cules de căpşuni
Germania – 8 persoane (6 persoane în domeniul hotelier-gastronomic, 2 factori postali)
Marea Britanie – 3 persoane (îngrijitor persoane/infirmier)
Danemarca – 3 persoane – muncitor necalificat în agricultură – culegători de mazăre
Suedia – 1 persoană – dulgher
Israel – 8 persoane -construcţii.

AJOFM DOLJ  participă la implementarea proiectului strategic “Fii activ la orice vârstă!” al cărui beneficiar este Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.
Obiectivele acestui proiect sunt, pe de o parte conștientizarea clienților SPO (șomeri peste 55 de ani și angajatori) cu privire la importanța conceptului de îmbătrânire activă pe piața muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.
Pentru atingerea acestor obiective, suntem implicați ca și instituție, în desfășurarea unei campanii de comunicare la nivel național desfășurata pe toate canalele media (tv, radio, presa scrisa, online, inclusiv pe bloguri) și care are scopul de a contribui la demararea procesului de conștientizare a importanței prelungirii vieții active în rândul persoanelor peste 55 de ani, dar și în rândul angajatorilor.
Este foarte important pentru orice agenție de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate peste 55 de ani și angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piața muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că in viitorul apropiat, populația vârstnică va atinge un procent îngrijorator.
De altfel, prin participarea la această campanie de comunicare, dorim să  facem și un prim pas în schimbarea de mentalitate în ceea ce privește fenomenul de îmbătrânire activă, și implicit de prelungire a vieții active.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS