10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCîmpeanu: Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor

Cîmpeanu: Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a afirmat sâmbătă că, din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor, informează Agerpres.

„Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație (…), cu privire la protecție contra incendiilor”, a spus Cîmpeanu, care este și ministru al Educației, sâmbătă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

În același cadru, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că sunt în desfășurare și controalele în cluburi și a atras atenția că acestea trebuie să își numere clar clienții.

„Dacă prindem un club sau o discotecă care depășeste cifrele prevăzute prin autorizație, o închidem pe 60 de zile și o să amendăm între 30 și 100.000 de lei, așa cum prevede legea. (…) Vor fi controale și astăzi, și mâine, și poimâine, continuu”, a explicat Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizație de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare și săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanț.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS