Acasă Actualitate București: Incendiu într-un club, soldat cu 27 de morţi și 146 de...

București: Incendiu într-un club, soldat cu 27 de morţi și 146 de răniţi

-

Un incendiu puternic, izbucnit vineri noaptea, în Clubul Colectiv din Bucureşti, în timpul unui concert, s-a soldat cu moartea a 27 de persoane şi rănirea altor aproape 200. Victimele au fost transportate la mai multe spitale din Capitală, 146 fiind în continuare internate, dintre care nouă în stare foarte gravă.

Potrivit MAI, răniții au fost transportați la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul Grigore Alexandrescu.

Potrivit Mediafax, secretarul de stat Raed Arafat a declarat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că prima ambulanţă a ajuns la clubul Colectiv din Bucureşti după 11 minute de la primul apel efectuat la numărul de urgenţă 112.

„Apelul a intrat la 22:32, au fost mobilizate primele forţe şi au început deplasarea către locul incendiului,sosind acolo la 22:43. Deci, de la primirea primului apel la 112 până la sosirea la faţa locului 11 minute”, a spus Arafat.

„Constatând situaţia de acolo, a fost solicitată declanşarea planului roşu, care este planul pe care îl declanşăm automat când vedem că avem un număr mare de victime la faţa locului şi unde este necesară mobilizarea unui număr mare de echipaje şi inclusiv a unor echipaje suplimentare speciale pentru intervenţie la dezastre sau accidente colective”, a precizat secretarul de stat. Raed Arafat a mai precizat că 17 din cele 26 de persoane decedate în afara spitalelor nu au fost identificate. De asemenea, sunt neidentificaţi 5 din cei 146 de răniţi internaţi la acest moment.

 

incendiu3

Echipajele de intervenţie au acţionat cu 75 de autospeciale ale ISU Bucureşti – Ilfov, dintre care 11 cu apă și spumă, 3 de descarcerare, 3 pentru transport victime multiple, 2 spitale mobile, 2 autoscări, precum și 57 de autospeciale SMURD și ambulanțe. Acestora li s-au adăugat maşinile poliţiei şi jandarmeriei care au asigurat fluidizarea traficului pentru deplasarea ambulanţelor. Numărul persoanelor decedate este de 27, dintre care 26 au murit înainte de a fi aduse la unităţi medicale, iar cea de-a 27-a a decedat la Spitalul Universitar.

 

incendiu2

 

La rândul lui, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că astăzi, la ora 12.30, va avea loc o şedinţă de Guvern, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune declararea a trei zile de doliu naţional. „La ora 12.30 va fi şedinţă de Guvern, condusă de premierul Victor Ponta, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune trei zile de doliu naţional, începând de astăzi”, a spus Bănicioiu. De asemenea, ministrul Bănicioiu a declarat că oamenii pot dona sânge pentru victimele incendiului începând de sâmbătă dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Bucureşti.

 Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează cauzele incendiului, urmând să facă cercetări pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă şi să stabilească cine sunt vinovaţii pentru această tragedie.

 

 

incendiu4

ȘTIRI VIDEO GdS

„Elitele și mecanismele puterii în spațiul românesc” la Craiova

Facultatea de Științe Sociale a Universității din Craiova organizează, în zilele de 23-25 octombrie, Conferința Națională intitulată „Elitele și mecanismele puterii în...