5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis: România să menţină colaborarea cu FMI. E nevoie de o strategie privind piaţa de capital

Iohannis: România să menţină colaborarea cu FMI. E nevoie de o strategie privind piaţa de capital

Klaus Iohannis a transmis miercuri investitorilor că este conştient că majoritatea privesc cu atenţie relaţia cu FMI şi că ultima evaluare a Fondului a ridicat semne de întrebare privind voinţa Guvernului de a face reformele structurale, adăugând că România trebuie să menţină colaborarea cu FMI, potrivit Mediafax.

„Sunt conştient de faptul că marea majoritate a investitorilor privesc relaţia dintre România şi Fondul Monetar Internaţional drept un indicator de stabilitate. După cum ştiţi, programul a expirat în septembrie 2015, fără o evaluare finală favorabilă din partea FMI, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la voinţa Guvernului de a implementa reformele structurale asumate. România trebuie să menţină un cadru de colaborare cu FMI şi să acţioneze responsabil fără ca stabilitatea macroeconomică să fie afectată”, se arată în mesajul preşedintelui, care a fost prezentat de şeful Cancelariei, Dan Mihalache, la evenimentului „2015 Analyst and Investor Days”, organizat de Fondul Proprietatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS