24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDNA va stabili data citării în dosarul Udrea, după primirea documentelor de la Camera Deputaților

DNA va stabili data citării în dosarul Udrea, după primirea documentelor de la Camera Deputaților

Direcția Națională Anticorupție (DNA) va stabili data la care va fi citată Elena Udrea după primirea documentelor oficiale privind hotărârile Camerei Deputaților privind încuviințarea urmăririi penale și a reținerii și respingerea cererii de arestare preventivă a fostului ministru al Dezvoltării. Potrivit prevederilor legale, documentele vor urma același traseu ca în cazul cererii DNA de a fi sesizată Camera Deputaților, respectiv prin Ministerul Justiției și Parchetul General, iar apoi DNA va stabili data la care va fi citată Elena Udrea, conform Agerpres.

Plenul Camerei Deputaților a admis, miercuri, cererea privind reținerea și a respins arestarea preventivă a deputatului Elena Udrea.

Încuviințarea reținerii a fost adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 123 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”.

Deputații au respins încuviințarea arestării preventive, înregistrându-se 115 voturi „pentru” și 105 „împotrivă”, în condițiile în care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi — majoritatea deputaților prezenți. Ca urmare, în acest caz nu a fost întrunit numărul de voturi necesar pentru adoptarea hotărârii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS