15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu 1,6 miliarde lei

Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu 1,6 miliarde lei

Guvernul a decis suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu suma de 1,6 miliarde de lei, ca măsură financiară temporară, pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în domeniu, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
„Astăzi a fost adoptată şi o Hotărâre de Guvern, spunem noi, utilă, mai ales, în ceea ce înseamnă aprobarea unor măsuri financiare temporare pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate pentru agricultură aferente schemelor de plăţi directe şi pentru măsuri de piaţă în agricultură. S-a suplimentat bugetul Ministerului Agriculturii cu suma de 1,6 miliarde de lei pentru a se asigura resursele necesare efectuării plăţilor de către APIA către beneficiarii schemelor de plăţi directe pe suprafaţă şi cei ai măsurilor de piaţă şi intervenţie în agricultură, precum şi ajutoarele specifice care se finanţează din Fondul european de garantare în agricultură”, a precizat ministrul Finanţelor Publice, într-o conferinţă de presă.

Teodorovici a precizat că suma echivalează cu un împrumut. ‘Este o sumă dată ca şi împrumut, pentru că, după ce Comisia Europeană va rambursa aceste sume, acestea vor reveni către bugetul de stat’, a precizat ministrul Finanţelor Publice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS