24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCatastrofă soldată cu peste 130 de morți și 600 de dispăruți, în Guatemala

Catastrofă soldată cu peste 130 de morți și 600 de dispăruți, în Guatemala

Bilanţul alunecărilor de teren care s-au produs săptămâna trecută în Guatemala a crescut la peste 130 de morţi. Alţi 600 de oameni sunt daţi dispăruţi, la patru zile de când un râu de pământ şi bolovani a înghiţit un orăşel din sudul ţării. De la cele 125 de case afectate de alunecările de teren există 600 de persoane dispărute, a precizat Alejandro Maldonado, director al agenţiei naţionale pentru cazuri de dezastre, citat de agenţia DPA.
Alunecarea de teren a avut loc la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă, după mai multe zile de ploaie. Martorii au spus că un deal abrupt s-a prăbuşit şi a îngropat casele aflate la baza să. „Este un ‘munte’ de pământ peste case”, a relatat purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri Răul Hernandez pentru postul de radio Emisoras Unidas, citat de DPA.
„Suntem o ţară frumoasă, dar, din păcate, suntem foarte vulnerabili la acest tip de dezastre”, a declarat la o conferinţă de presă Alejandro Maldonado.
În căutarea acestor oameni sunt mobilizați 1.800 de salvatori, printre care şi o echipă de specialişti trimisă de ţara vecină, Mexic. În pofida eforturilor susţinute ale acestora, nu au găsit niciun supravieţuitor în ultimele două zile. Între timp, au început înmormântările pentru victimele deja identificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS