14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Zâmbetului. Ce nu ştiai despre zâmbet

Astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Zâmbetului. Ce nu ştiai despre zâmbet

Ziua Zâmbetului se sărbătoreşte în fiecare an în prima vineri din luna octombrie. Această zi a fost „inventată” de către artistul Harvey Ball care este şi designerul care a desenat şi promovat Smiley-ul.

Lucruri neştiute despre zâmbet!

1. Femeile zâmbesc mai des. O femeie zâmbeşte de 62 de ori pe zi pe când un bărbat doar de 8 ori. Acesta este evident un studiu.

2. Sunt 19 feluri de a zâmbi

Oamenii de ştiinţă au studiat zâmbetul şi au ajuns la concluzia că sunt 19 situaţii în care un zâmbet se naşte. Există însă şi două categorii mari: zâmbetul natural şi sincer şi cel fals. Atunci când zâmbim din inimă se vede şi în ochi deoarece aceştia transmit acest lucru dacă suntem atenţi.

3. Oamenii care zâmbesc sunt mai frumoşi
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen din Scoţia au luat la întrebări mai mulţi bărbaţi şi au ajuns la concluzia ca aceştia le considerau pe femeile care zâmbeau mult mai atrăgătoare şi mai tinere.

4. Zâmbetul eliberează endorfine
Cât se poate de evident, atunci când zâmbeşti corpul eliberează endorfine. Hormonii fericirii aşa cum li se spune în popor.

5. Scapi de răceală dacă zâmbeşti
Atunci când zâmbeşti şi eşti fericit poţi trece mai uşor peste o răceală. Sau cel puţin aşa spun oamenii de ştiinţă. Endorfinele ajută pentru a combate răceala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS