Procurorii DNA fac percheziţii, miercuri, la sediile Consiliului Judeţean Botoşani şi PNL Botoşani, într-un dosar privind fapte de corupţie legate de atribuirea preferenţială de contracte unor instituţii şi firme, în perioada în care CJ era condus de Florin Ţurcanu, condamnat anul trecut.

Direcţia Naţională Anticorupţie Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010-2014, arată DNA, într-un comunicat de presă.

„În cursul zilei de 23.09.2015, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în două locaţii situate pe raza judeţului Botoşani, reprezentând sediul unei instituţii publice şi sediul filialei teritoriale a unui partid politic”,se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că anchetatorii fac percheziţii la sediile Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani şi Partidului Naţional Liberal Botoşani.
Ancheta vizează fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada în care CJ Botoşani era condus de Florin Ţurcanu, acesta fiind revocat din funcţie după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, în decembrie 2014, au precizat sursele citate.
Faptele de corupţie vizate sunt legate de modul în care Consiliul Judeţean Botoşani ar fi atribuit contracte unor instituţii şi firme.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.