10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecii merg la urne duminică, pentru un scrutin legislativ

Grecii merg la urne duminică, pentru un scrutin legislativ

Alegătorii greci vor merge la urne duminică, pentru a treia oară în acest an, pentru un scrutin legislativ cu rezultat incert, relatează agenţia DPA în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Grecii trebuie să decidă dacă îi vor oferi din nou puterea fostului premier Alexis Tsipras, dacă vor lăsa economia ţării în mâinile liderului conservator Evangelos Meimarakis sau vor alege unul dintre numeroasele partide mici a căror putere creşte constant.

Potrivit ultimelor sondaje, grecii şi-au pierdut încrederea în promisiunile antiausteritate, dar nu sunt convinşi nici de promisiunile conservatorilor privind creşterea economică şi crearea de locuri de muncă.

Două sondaje publicate săptămâna aceasta arată că partidul Syriza, al lui Tsipras, şi Noua Democraţie, condusă de Meimarakis, sunt aproape la egalitate, fiind creditate fiecare cu aproximativ 27 la sută din voturi. Un sondaj publicat joi arăta că Noua Democraţie avea un uşor avans.
Însă sondajele, care confirmă creşterea popularităţii formaţiunii Noua Democraţie în defavoarea Syriza, sugerează că nici un partid nu va câştiga majoritatea absolută, chiar şi cu bonusul de 50 de mandate primit de formaţiunea clasată pe primul loc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS