10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVaccinul antipolio la cerere costă între 150 şi 315 lei, sumă care include şi o consultaţie

Vaccinul antipolio la cerere costă între 150 şi 315 lei, sumă care include şi o consultaţie

Un număr de 30 de centre publice şi private pot face, la cerere, vaccin împotriva poliomielitei, costurile imunizării oscilând între 150 şi 315 lei, sumă care cuprinde şi o consultaţie acordată de specialist, potrivit informaţiilor obţinute de Mediafax, de la cabinetele de vaccinologie.

Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile (CNSCBT) afişează pe site-ul propriu numele celor 30 de cabinete din România pentru vaccinare internaţională unde poate fi făcută imunizarea, în cazul persoanelor care merg în zonele endemice.

În Bucureşti, potrivit site-ului CNSCBT ar fi opt cabinete unde s-ar putea face imunizare împotriva poliomielitei. În fapt, fac acest vaccin Centrul de Diagnostic şi Tratament „Victor Babeş”, Sanador, „Regina Maria”, Medicover, dar şi la Centrul de Medicină Preventivă al Ministerului Apărării Naţionale.

Cei care solicită imunizarea, întrucât urmează să călătorească într-o zonă endemică, vor plăti între 150 şi 315 lei, sumă în care este inclusă şi o consultaţie acordată de un medic specialist.

Potrivit specialiştilor, adulţii din România au fost imunizaţi în copilărie, dar atunci când merg în zone cu risc mare de îmbolnăvire ar putea face un rapel, constând dintr-o singură vaccinare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS