Acasă Actualitate Reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne va avea loc la...

Reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne va avea loc la Bruxelles

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, va participa luni, 14 septembrie a.c. la reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care va avea loc la Bruxelles, pe tema dezbaterii pachetului de măsuri propus de Comisia Europeană la data de 9 septembrie a.c.
Conform mandatului încredinţat de Preşedintele României şi Primul-ministru, viceprim-ministrul pentru securitate națională Gabriel Oprea va susține în fața miniştrilor de interne europeni şi a reprezentanţilor Comisiei Europene poziţia consolidată a României de a participa la mecanismul de relocare, prin preluarea unui număr de 1.705 solicitanţi de azil din Italia şi Grecia, precum şi a încă 80 de persoane din afara Uniunii Europene, şi de respingere a cotelor obligatorii impuse statelor membre de către Comisia Europeană.
La întrunirea extraordinară a Consiliului JAI vor participa, pe lângă miniștrii de interne din țările Uniunii Europene și reprezentanți ai agențiilor europene și ale Națiunilor Unite – Frontex, Biroul de Ajutor European pentru Azil, Europol, Înaltul Comisariat pentru Refugiați al ONU și Organizația Internațională pentru Migrație.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version