10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANI: Radu Mazăre nu a declarat aproape 800.000 de euro deţinuţi în depozite bancare în Israel

ANI: Radu Mazăre nu a declarat aproape 800.000 de euro deţinuţi în depozite bancare în Israel

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Curţii de Apel Constanţa extinderea acţiunii de control privind diferenţa nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de fostul primar Radu Mazăre, scrie Mediafax. ANI a identificat o sumă de 779.057 de euro în depozite deschise la o bancă din Israel.

otrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), instituţia a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa ”extinderea acţiunii de control cu privire la diferenţa nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de Radu Mazăre”, în condiţiile în care inspectorii de integritate au identificat suma de 779.057 de euro, ”reprezentând mai multe depozite într-un cont deschis de către acesta la o unitate bancară din Israel, sucursala Netanya”.

Depozitele bancare respective nu au fost menţionate în declaraţiile de avere completate de Radu Mazăre, în perioada 2008 – 2012, arată ANI.

Şi în 23 iunie, ANI a solicitat Comisiei de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa începerea acţiunii de control cu privire la o diferenţă nejustificată, în cuantum de 137.570 de euro şi 143.818 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada în care Mazăre a fost primar al Constanţei, respectiv iunie 2008 – mai 2015.

”Astfel, în urma datelor şi a informaţiilor transmise de instituţiile competente până în prezent, diferenţele cu caracter nejustificat raportate la averea dobândită şi veniturile realizate de către Radu Mazăre totalizează 916.627 euro şi 143.818 lei”, arată ANI.

Radu Mazăre este în prezent cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. În acest dosar, Mazăre a fost arestat preventiv în 2 aprilie, iar în 24 iunie Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, definitiv, ca fostul edil să fie cercetat sub control judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS