10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia: Atac al PKK împotriva unui microbuz al poliţiei, soldat cu decesul a 12 persoane

Turcia: Atac al PKK împotriva unui microbuz al poliţiei, soldat cu decesul a 12 persoane

(Foto: worldbulletin.net)
(Foto: worldbulletin.net)

12 poliţişti turci au fost uciși astăzi într-un atac cu bombă comis împotriva unui microbuz al poliției, informează Agerpres.ro. Atentatul a avut loc în provincia Igdir din estul Turciei şi a fost atribuit rebelilor kurzi din Partidul Muncitoresc din Kurdistan (PKK). Un bilanț anterior consemnase zece victime, potrivit AFP.

Această nouă ambuscadă intervine la două zile după moartea a 16 militari turci într-un atac în sud-estul țării, la Daglica, atentat în urma căruia aviația turcă a desfășurat azi-noapte o operațiune de anvergură împotriva pozițiilor PKK în nordul Irakului. O bombă artizanală a explodat la trecerea unui vehicul al poliției în timp ce acesta circula în regiunea Aralik, limita frontierei Turciei cu Azerbaidjanul, Armenia și Iran, au indicat pentru AFP surse din serviciile de securitate de la Ankara. Alți trei polițiști au fost răniți în această ambuscadă, potrivit acelorași surse.

Atacul de la Daglica este cel mai sângeros atentat comis de mișcarea rebelă kurdă de la reluarea confruntărilor între armata turcă și PKK, la sfârșitul lunii iulie. Astfel au fost spulberate discuțiile de pace angajate în toamna anului 2012 pentru a pune capăt acestui conflict, soldat cu aproximativ 40.000 de morți din 1984 și până în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS