16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: CSAT va decide cota de refugiaţi, România nu poate primi mai mult de 1.500

Ponta: CSAT va decide cota de refugiaţi, România nu poate primi mai mult de 1.500

(Foto: aktual24.ro)
(Foto: aktual24.ro)

Victor Ponta a declarat că şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, iar atunci se va decide asupra cotei de refugiaţi, informează Mediafax.ro. Ponta a menţionat că, în opinia sa, România nu poate accepta un număr de imigranţi mai mare decât capacitatea sa de 1.500 de locuri. „CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decât suntem pregătiţi, adică 1.500”, a spus Ponta astăzi, la finalul şedinţei conducerii PSD, precizând că din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate. El a adăugat că a vorbit iniţial cu preşedintele, dar pe partea logistică s-a consultat mai mult cu ministrul de resort.

De asemenea, Ponta a spus că s-a consultat cu premierul sârb şi urmează să se consulte şi cu premierul bulgar, pentru că doreşte ca România să aibă o poziţie consolidată, alături de statele europene, dar mai ales, alături de statele din regiune. Şeful Executivului a mai spus că este nevoie de solidaritate în Europa, ceea ce înseamnă că avem şi drepturi şi responsabilităţi comune, adăugând că abia acum se vede ce „nedreptate” i s-a făcut României atunci când nu a fost primită în Schegen. În opinia sa, statele europene trebuie să identifice soluţii pentru a îndepărta cauzele care stau la baza crizei şi pentru a stopa fenomenul.

Şa rândul său, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat aseară că nu s-a luat nici o decizie oficială privind cotele de refugiaţi, adăugând că informaţiile din presa internaţională potrivit cărora României îi revin 7.000 de refugiaţi sunt speculaţii. El a mai afirmat România va lua o decizie după ce Comisia Europeană va prezenta, pe 9 septembrie, un plan de soluţionare a actualei crize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS