17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrancois Hollande: Franța va accepta 24.000 refugiați în următorii doi ani

Francois Hollande: Franța va accepta 24.000 refugiați în următorii doi ani

Președintele Franței, Francois Hollande, a anunțat luni că țara sa va accepta 24.000 de refugiați în următorii doi ani din cei 120.000 pe care îi estimează Comisia Europeană pentru întreaga Uniune Europeană, în cadrul așa-numitului ‘mecanism permanent și obligatoriu’ propus de Paris și Berlin, informează DPA și EFE, citate de Agerpres.
Anunțul a fost făcut de Hollande în cadrul conferinței de presă semestriale de la Palatul Elysee.
Hollande a repetat că el și cancelarul german Angela Merkel doresc ca Uniunea Europeană să sprijine planul potrivit căruia fiecare țară membră să fie obligată să preia o cotă parte din numărul total de imigranți.
„Aceasta este o criză și este o criză gravă și dramatică. Dar este o criză care poate fi controlată și care va fi controlată”, a spus Hollande.

Totodată, o sursă europeană a declarat că executivul european va propune Germaniei și Franței să primească 31.443 și respectiv 24.031 de refugiați pentru a mai reduce presiunea asupra celor trei țări europene care se confruntă cu un aflux masiv de imigranți – Italia, Grecia și Ungaria. Cifra aferentă Franței a fost deja confirmată de președintele Hollande.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS