11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateONU: Un număr record de 5.600 de imigranți au intrat în Macedonia prin Grecia într-o singură zi

ONU: Un număr record de 5.600 de imigranți au intrat în Macedonia prin Grecia într-o singură zi

Un număr record de 5.600 de imigranți au intrat joi în Macedonia din Grecia, mai mult de dublul numărului obișnuit pentru o singură zi, care variază între 2.000 și 3.000 de persoane, a declarat vineri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), potrivit AFP, citat de Agerpres.
‘5.600 de persoane au intrat ieri’ în Macedonia, a declarat purtătoarea de cuvânt a UNHCR, Melissa Fleming, într-o conferință de presă, estimând că este vorba de un record pentru o singură zi și a explicat că este dificil de prezis ce se va întâmpla în următoarele săptămâni. În general, afluxul de imigranți și refugiați se diminuează începând cu luna octombrie din cauza vremii nefavorabile în Marea Mediterană. „Valul de imigranți/refugiați/ este în creștere”, remarcă Bertrand Desmoulins, reprezentantul Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în Macedonia, care a răspuns la întrebările mass-media telefonic de la Geneva. El a indicat, de asemenea, că proporția de femei și copii este în continuă creștere.

Aproape 365.000 refugiați și imigranți au traversat Marea Mediterană începând din luna ianuarie și mai mult de 2.700 au murit, potrivit cifrelor publicate vineri de OIM. Peste 245.000 s-au dus în Grecia și peste 116.000 în Italia.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS