Acasă Actualitate Spania: Un incendiu de pădure a devastat 2.000 de hectare într-o localitate...

Spania: Un incendiu de pădure a devastat 2.000 de hectare într-o localitate din provincia Orense

(Foto: realitatea.net)
(Foto: realitatea.net)

Provincia spaniolă Orense a fost afectată recent de mai multe incendii de pădure, dintre care cel mai virulent, declanșat ieri la prânz, a distrus deja 2.000 de hectare în municipiul Cualedro, informează Agerpres.ro. Unele locuințe din apropierea flăcărilor au fost evacuate, iar o casă nelocuită a fost arsă în totalitate. Pentru lichidarea focului au fost mobilizate 12 brigăzi specializate, cinci motopompe, trei elicoptere și nouă avioane, însă azi-noapte incendiul era încă activ. Potrivit jurnaliştilor de la ABC, este vorba despre cel mai mare incendiu înregistrat în această vară în Comunitatea autonomă spaniolă Galicia (nord-vest).

Potrivit agenţiei de presă AFP, de la începutul acestui an incendiile de pădure au devastat peste 65.000 de hectare în Spania.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version