16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIris, concert exploziv la Rânca

Iris, concert exploziv la Rânca

Zona montană Rânca a fost capitala distracţiei şi bunei dispoziţii sâmbătă, când au fost programate mai multe acţiuni în cadrul programului Consiliului Judeţean (CJ) Gorj „Vino acasă la Brâncuşi!“. Cele mai importante evenimente au avut loc la cota 1.650 din Rânca, acolo unde autorităţile locale şi judeţene au organizat în premieră un concert în aer liber al cărui cap de afiş a fost trupa Iris. Alături de veteranii de la Iris au urcat pe scena special amenajată la poalele vârfului Păpuşa, formaţia Trooper. Mii de turişti din întreaga ţară s-au aflat în zona montană Rânca pentru a participa la acţiunile propuse în cadrul programului de promovare al Consiliului Judeţean Gorj, „Vino acasă la Brâncuşi!“. O parte a acestora au fost prezenţi sâmbătă, de la ora 21.00, în faţa scenei din Rânca unde au evoluat cele două trupe rock. Atmosfera a fost incendiară, atât la propriu, cât şi la figurat. Muzica rock a răsunat peste munţi, iar focurile de tabără s-au înălţat la poalele muntelui Parâng.
În cadrul Programului de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi“, organizat de Consiliul Judeţean Gorj, a mai avut loc sâmbătă, la Curtişoara, Simpozionul „40 de ani de la înființarea Muzeului Arhitecturii Populare – Curtișoara“. De asemenea, sâmbătă s-a tras cortina şi peste Forumul Internaţional de Turism organizat în premieră la Târgu Jiu. Participanţii la eveniment au susţinut lucrări ştiinţifice şi s-a pus în discuţie realizarea unei strategii pentru promovarea Ansamblului „Calea Eroilor“ de la Târgu Jiu şi a Gorjului. După conferinţa de închidere au fost acordate plachete, diplome și titluri de „Ambasador al turismului gorjean“. Totodată, la Săcelu a avut loc vernisajul operelor sculpturale create în cadrul Festivalului Internațional de Arte Vizuale GORJFEST, iar la Peştera Polovragi a fost programat un spectacol de teatru intitulat „ZAMOLXIS“. Pe lângă concertul extraordinar Iris şi Trooper, sâmbătă a avut loc la Rânca şi Transalpina Bike Fest, la care au participat peste 300 de ciclişti. Tot la Rânca, la Muzeul Civilizaţiei Montane, a fost organizat spectacolul „Obiceiuri şi tradiţii populare gorjeneşti“.
Şi ieri a fost o zi plină de activităţi. Consiliul Judeţean Gorj a organizat vernisajul „Bursa Brâncuși“. La Liceul din Peştişani, au fost amplasate două lucrări de sculptură, realizate în cadrul Taberei Internaţionale de Sculptură „Brâncuşiana“ 2015. Totodată, la Muzeul Arhitecturii Populare din Curtişoara, a avut loc „Festivalul fanfarelor şi tarafurilor“, moderat de interpretul Grigore Leşe. Artistul şi-a lansat şi cartea, la Târgu Jiu. A doua ediţie a Programului de promovare turistică „Vino acasă la Brâncuşi!“ s-a încheiat aseară, tot printr-un concert de muzică pop-rock, intitulat „Lumea gorjenească – Întoarcerea acasă“ şi organizat în centrul municipiului Târgu Jiu. Au participat: PROCONSUL, PACT by Leo Iorga & Adi Ordean, EMMA BAND și gorjenii Tavi Colen (&Band), Horațiu Mălăele, Armand Calotă, Claudia Motea, Nono Semen, Octavia Geamănu, Claudiu Cîrțînă, Maria Gugu. Consiliul Judeţean Gorj pregăteşte deja programul următoarei ediţii a programului „Vino acasă la Brâncuşi!“, după reuşita din acest an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS