17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria: Zeci de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion. Șoferul ar fi român

Austria: Zeci de imigranţi au fost găsiţi morţi într-un camion. Șoferul ar fi român

Zeci de imigranți au fost găsiţi morți într-un camion staţionat pe o autostradă din estul Austriei, nu departe de granița cu Ungaria. Şoferul autovehiculului ar fi român, potrivit unei declarații a purtătorului de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban, care a precizat că a informația a fost oferită de poliția austriacă, scrie Agerpres.

Între 20 și 50 de imigranți morți au fost găsiți în dimineața acestei zile în respectivul camion care era oprit pe o bandă de staționare în landul austriac Burgenland, din apropierea graniței cu Ungaria, a precizat, într-o conferință de presă la Viena, purtătorul de cuvânt al poliției austriece, Hans Peter Doskozil. „Este o zi sumbră. (…) Această dramă ne afectează pe toți”, a declarat ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner, adăugând că ‘traficanții de ființe umane sunt criminali’.
Camionul ar fi fost staționat de miercuri în respectivul sector. „Nu putem spune deocamdată cu certitudine cum au murit” persoanele din camion, a mai precizat purtătorul de cuvânt al poliției. Potrivit cotidianului Krone, primele indicii ar arăta că imigranții au murit prin sufocare. Budapesta a anunțat că poliția ungară se va alătura anchetei, poliția austriacă informând că vehiculul era înmatriculat în Ungaria. „Poliția austriacă și cea ungară vor lucra împreună pentru a afla ce s-a întâmplat și pentru a-i aresta pe responsabili”, a declarat Janos Lazar, purtător de cuvânt al premierului ungar Viktor Orban. El a indicat că poliția austriacă a informat Budapesta că șoferul camionului era un român. „Se pare că victimele erau imigranți, iar operațiunea era una de trafic de ființe umane”, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS