22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarinar român, dat dispărut de pe un vas maltez în Marea Galbenă

Marinar român, dat dispărut de pe un vas maltez în Marea Galbenă

Familia unui navigator român, ofiţer mecanic pe un vas maltez, a sesizat autorităţile româneşti după dispariţia acestuia de la bordul navei, în 5 august, în largul Mării Galbene. Aceasta le acuză că nu au iniţiat nici o anchetă pentru elucidarea cazului, informează Mediafax.

P.M., ofiţer 1 mecanic pe vasul comercial Huahine, aflat sub pavilion maltez, ar fi dispărut fără urmă de la bord în noaptea de 5 august 2015, în timp ce nava se afla la 180 de mile est de coasta Chinei.

„În noaptea de 4 spre 5 august, P. M. efectua serviciul de cart, programat între orele 04.00-08.00, fiind asistat de un motorist filipinez. Din informaţiile oferite de colegi, rezultă că acesta ar fi fost văzut ultima oară la ora 04.30, cu o cafea în mână, moment din care nu se mai ştie nimic despre el. Şeful mecanic a fost informat abia la ora 07.35 cu privire la dispariţia lui Mandeş, când au fost demarate acţiunile de căutare a acestuia.

La ora 10.00, toate navele din zonă au fost alertate şi rugate să contribuie la căutarea lui, vasul Huahine schimbându-şi cursul, pentru a-l căuta, până la ora 20.00 (ora locală), când operaţiunea a fost încheiată. Menţionăm că nu au fost efectuate căutări prin scufundări sau la suprafaţa apei, ci numai de pe puntea navei”, susţin reprezentanţii legali ai familiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS