Acasă Actualitate INHGA: Debitul Dunării, sub media multianuală a lunii august

INHGA: Debitul Dunării, sub media multianuală a lunii august

Municipiul Târgu Jiu, risc major să rămână fără apă din cauza secetei
Municipiul Târgu Jiu, risc major să rămână fără apă din cauza secetei

Debitul Dunării la intrarea în țară, pe secțiunea Baziaș, va fi în scădere până la valoarea de 2.300 metri cubi/secundă, în prima zi a intervalului, dar ulterior va fi în creștere până la valoarea de 2.600 metri cubi/secundă, situându-se în continuare sub media multianuală a lunii august, de 4.300 metri cubi/secundă, arată prognoza hidrologică realizată de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor pentru intervalul 16 – 23 august 2015.

Debitele vor fi în scădere în aval de Porțile de Fier, în prima parte a intervalului, iar în a doua parte, în creștere pe sectorul Gruia-Vadu Oii și relativ staționare pe sectorul Brăila-Tulcea.
Debitele râurilor din țară vor fi în creștere, în prima parte a intervalului de prognoză datorită precipitațiilor prognozate și propagării.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, cu excepția cursurilor inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version