17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMembri ai Pazei de Coastă din Grecia, filmaţi încercând să scufunde o barcă plină cu imigranţi

Membri ai Pazei de Coastă din Grecia, filmaţi încercând să scufunde o barcă plină cu imigranţi

Pescari turci au filmat membri ai Pazei de Coastă din Grecia care înţeapă o barcă gonflabilă plină ochi cu imigranţi, după care pleacă de la faţa locului, relatează postul France Info în pagina electronică de vineri, citat de Mediafax.
Scena a fost filmată undeva între coasta turcă şi arhipelagul Dodecanez în urmă cu mai multe zile de către pescari.
Cei doi pescari turci au reperat barca gonflabilă într-o dimineaţă, devreme, în timp ce plutea aproape de zona de coastă a Turciei.

Ei văd apoi o mică vedetă aparţinând Pazei de Coastă a Greciei care se apropie de ambarcaţiune, în apele teritoriale turce. Barca abia se ţine la suprafaţă, atât de plină este.

Continuând să filmeze, cei doi pescari turci îi văd pe greci înţepând cu o prăjină barca de cauciuc, care se dezumflă.

Pasagerii plutesc în apă. Se află abia la 200-300 de metri de membrii Pazei de Coastă şi se tem că aceştia ar putea să-i atace şi pe ei, dar vedeta greacă se îndepărtează în viteză.

Cei doi pescari turci se duc, atunci, să salveze pasagerii, jumătate dintre ei deja în apă. Oamenii vorbesc în arabă şi strigă după ajutor.

Pescarii adună în ambarcaţiunea lor femeile şi copiii, până la sosirea Pazei de Coastă turce.

Insulele greceşti sunt luate cu asalt de un val de refugiaţi care fug din Siria şi Afganistan. Potrivit unor date prezentate de către Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) la Atena, aproximativ 50.000 de imigranţi ilegali au acostat – numai în iulie – pe insule din Marea Egee.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS