Acasă Actualitate Canicula cuprinde toată ţara

Canicula cuprinde toată ţara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de caniculă valabilă pentru toată ţara până mâine seară, iar valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş unde s-a instituit Cod Galben de caniculă.

În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. În aceste zone se instituie Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.
Potrivit ANM, valul de căldură va persista şi în următoarele zile şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza avertizarea meteo.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version