21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComerţul cu autovehicule a crescut cu 9,9%

Comerţul cu autovehicule a crescut cu 9,9%

În luna iunie 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 4,1%   şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,9%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 6,2%  cât și   ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%, fiecare. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 4,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%.
În semestrul I 2015, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de semestrul I 2014 atât ca serie brută cu 7,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 4,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate  cu 3,9%.

Iunie 2015 comparativ cu mai 2015

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 4,1%, ca urmare a creşterilor  înregistrate  la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+5,2%), comerţul cu autovehicule (+3,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,7%) şi la comerţul  cu  motociclete,  piese  şi  accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,7%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,9%.
În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în luna iunie 2015 faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat o creştere cu 6,2%, ca urmare a creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+20,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+9,1%) şi la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+4,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-1,5%).
Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Iunie 2015 comparativ cu iunie 2014

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie  brută, în luna iunie 2015, comparativ cu luna iunie 2014 a înregistrat o creştere cu 9,9%, datorată creşterilor înregistrate  la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+21,4%), comerţul cu autovehicule (+14,2%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+14,2%) şi la comerţul cu piese  şi  accesorii  pentru autovehicule  (+2,6%).
Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 a  înregistrat  pe total o creştere cu 9,9% faţă de luna iunie 2014.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,9% mai mare comparativ  cu luna  iunie 2014, provenită în principal de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,1%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,6%), activităţile de  jocuri  de noroc şi alte activităţi recreative (+4,4%), hoteluri şi restaurante (+2,7%) şi activităţile  de  spălare,  curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+1,9%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2015 a  crescut cu 5,1% comparativ cu luna iunie 2014.

Semestrul I 2015 comparativ  cu semestrul I 2014

În semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 7,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+16,7%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+7,9%) şi la comerţul  cu motociclete, piese  şi accesorii   aferente; întreţinerea  şi repararea  motocicletelor (+7,9%).  Scăderi s-au  înregistrat la  activităţile provenite  din comerţul  cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,9%).
În semestrul I 2015 comparativ cu semestrul I 2014, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,4%.
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută,  în semestrul I 2015 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,1%  mai  mare  comparativ  cu  semestrul I 2014, provenită de la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+12,5%), activităţile  de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,0%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+0,9%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea  textilelor şi  blănurilor (-2,9%).
Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate,   în  semestrul I 2015 a   înregistrat  o cifră de  afaceri cu 3,9%  mai  mare  comparativ  cu   semestrul I 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS