17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSiguranța rutieră, în atenția polițiștilor doljeni

Siguranța rutieră, în atenția polițiștilor doljeni

Polițiștii rutieri doljeni au continuat și ieri, în cadrul acțiunii Blocada 2015, pe principalele artere rutiere din Dolj, cu preponderență în Craiova, seria acțiunilor preventive, pentru creștereea gradului de siguranță rutieră al cetățenilor. În atenția polițiștilor rutieri din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova și Formațiunilor Rutiere din județ s-au aflat atât conducătorii auto cât și pietonii.

Oamenii legii au urmărit responsabilizarea conducătorilor auto cu privire la importanța respectării regimului legal de viteză instituit pe anumite sectoare de drum precum și depistarea persoanelor care comit abateri de natură penală sau contravențională la regimul circulației și afectează fluența sau siguranța traficului rutier. Polițiștii doljeni au urmărit și conștientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează neregulamentar drumurile prin alte locuri decât cele prevăzute de lege. În cadrul acțiunii, oamenii legii au constatat, 3 fapte de natură penală, precum și 277 de abateri de natură contravenţională, pentru sancționarea cărora oamenii legii au aplicat amenzi ce depășesc suma de 30 000 lei.

Polițiștii doljeni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere și au retras 8 certificate de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS