Acasă Actualitate Atleta Kira Grunberg, paralizată după ce a căzut la antrenament

Atleta Kira Grunberg, paralizată după ce a căzut la antrenament

Atleta austriaca Kira Grunberg, in varsta de 21 de ani, detinatoare a unui record national la saritura cu prajina (4,45 m), a ramas paralizata dupa ce s-a ranit grav la antrenamente, a anuntat managerul sau Thomas Herzog, potrivit Hotnews. 

Grunberg, in varsta de 21 de ani, a cazut in cap dupa o saritura desfasurata in timpul unui antrenament de rutina desfasurat la Innsbruck joi dimineata, a precizat Herzog. Kira Grunberg a fost operata timp de mai multe ore la o clinica din Innsbruck, insa a suferit lo fractura a vertebrelor cervicale care a lasat-o paralizata. Atleta se antrena pentru a participa la Mondialele de la Beijing din 22-30 august 2016.
Anul trecut, Grunberg a doborat recordul austriac la saritura cu prajina, trecand peste bara instalata la 4,45 m, in cadrul campionatelor europene de la Zurich.

 

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version