16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeodorovici: A doua rectificare bugetară, la sfârşitul lunii octombrie

Teodorovici: A doua rectificare bugetară, la sfârşitul lunii octombrie

A doua rectificare bugetară din acest an va avea loc la sfârşitul lunii octombrie, în urma unei analize preliminare a modului în care ordonatorii de credite au cheltuit banii alocaţi, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.
„În octombrie, la a doua rectificare, vom face o analiză să vedem cum au fost cheltuite sumele alocate la această rectificare. Dacă nu s-au cheltuit, vom proceda la fel: să alocăm sumele în zonele de interes în economie, să se cheltuie eficient”, a explicat Teodorovici.
El a precizat că la actuala rectificare bugetară s-a ţinut cont de modul în care au fost cheltuiţi banii şi nu au fost realizate alocări artificiale, necorelate cu necesităţile.
Ministrul Finanţelor a reamintit că actuala rectificare bugetară este una pozitivă, nu afectează ţintă de deficit de 1,86% din PIB pentru 2015. În plus, a subliniat că rectificarea bugetară a fost discutată şi cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, iar aprecierea acestora a fost pozitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS