24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn militar de la Regimentul 30 Gardă a decedat în urma unui accident rutier

Un militar de la Regimentul 30 Gardă a decedat în urma unui accident rutier

regiment 30 garda wikimedia org

Un subofiţer din cadrul Regimentului 30 Gardă a fost rănit grav în urma unui accident produs astăzi în judeţul Alba. Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), al patrulea autocar din coloana Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, care circula regulamentar, a fost lovit frontal de o autocisternă care a intrat pe contrasens. Accidentul s-a petrecut în această după-amiază la ieşirea din localitatea Teiuş spre municipiul Alba Iulia. Un echipaj SMURD a ajuns de urgenţă la locul accidentului şi a încercat să stabilizeze hemodinamic subofiţerul rănit, în vederea transportării cu elicopterul la spital. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul medical, militarul a decedat. Echipajul SMURD care i-a aplicat măsuri de resuscitare a constatat decesul la ora 17:54.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, victima accidentului este plutonierul major Mihai Laurenţiu-Rodian, în vârstă de 34 de ani, angajat al Ministerului din anul 2000. Subofiţerul încadra funcţia de instrumentist şef la Muzica Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, era căsătorit şi avea un copil. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a transmis condoleanţe familiei plutonierului major Mihai Laurenţiu-Rodian.

La data de 1 iulie, Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” a sărbătorit 155 de ani de la înfiinţare, prilej cu care preşedintele Klaus Iohannis a decorat drapelul de luptă al unităţii. Regimentul are în grijă siguranţa şefilor de stat, a conducătorilor din Armata Română, dar şi protejarea unor obiective importante, precum Palatul Cotroceni, Palatul Victoria sau Aeroportul Băneasa. De asemenea, militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” participă la ceremoniile oficiale, unde sunt chemaţi să prezinte onorul militar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS