5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul delegat pentru relaţia cu românii de peste hotare, în vizită oficială în Italia

Ministrul delegat pentru relaţia cu românii de peste hotare, în vizită oficială în Italia

Ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a fost întâmpinat cu pâine şi sare de membrii comunităţii româneşti din Italia (Foto: mae.ro)
Ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a fost întâmpinat cu pâine şi sare de membrii comunităţii româneşti din Italia (Foto: mae.ro)

Ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții comunității de afaceri românești din Italia. Oficialul a vizitat, de asemenea, o firmă care comercializează 300 de produse fabricate în România, firmă condusă în întregime de români și cu forță de muncă în totalitate românească. Cu această ocazie, demnitarul român a subliniat faptul că această comunitate a oamenilor de afaceri reprezintă atât un element de coeziune, care stimulează contactele între profesioniștii români din diferite domenii de activitate, cât și un element de promovare a ţării noastre. De asemenea, Angel Tîlvăr a accentuat faptul că românii reprezentanți ai mediului antreprenorial şi ai sistemului bancar, dar și cei cu profesii liberale sunt actori importanți ai comunității. „Componenta economică poate reprezenta un liant al comunității și un vector de promovare a României și a capacității țării noastre de a se raporta la un mediu puternic concurențial, din punct de vedere economic. Cred că românii au capacitatea să practice meserii sau să activeze în domenii care cer din ce în ce mai multă calificare” a declarat ministrul Angel Tîlvăr .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS