22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful Consiliului Judeţean Arad, reţinut pentru trafic de influenţă

Şeful Consiliului Judeţean Arad, reţinut pentru trafic de influenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost reţinut, vineri seară, pe 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de influenţă, de către procurorii anticorupţie, după ce a fost audiat aproape cinci ore la DNA Timişoara.

Potrivit procurorilor, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a fost audiat, vineri, aproape cinci ore, la sediul DNA Timişoara, la finalul audierilor fiind emisă pe numele său ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă,potrivit Mediafax. Nicolae Ioţcu urmează să fie introdus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş, iar în cursul zilei de de sâmbătă el va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ioţcu (PNL), prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri după-amiază, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc percheziţii, şi a fost dus la DNA Timişoara pentru a fi audiat, la intrarea în sediul instituţiei el refuzând să facă declaraţii de presă. Nicoae Ioţcu a fost însoţit de mai mulţi avocaţi, între care şi Gheorghiţă Mateuţ.

Potrivit unor surse judiciare, flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu din localitatea Vladimirescu, iar banii i-ar fi fost daţi şefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS