Acasă Actualitate 27 de morţi şi 100 de răniţi, într-o explozie în Turcia

27 de morţi şi 100 de răniţi, într-o explozie în Turcia

Douăzeci şi şapte de persoane au fost ucise şi în jur de 100 au fost rănite în urma unei puternice explozii produsă luni într-un centru cultural din oraşul turc Suruc, în apropierea graniţei cu Siria, însă numărul victimelor ar putea creşte, potrivit Ministerului turc de Interne.

Ministerul a făcut apel la calm după „atacul terorist care a lovit unitatea şi integritatea ţării”. Potrivit Anadolu, vicepremierul Numan Kurtulmus, ministrul de interne Sebahattin Ozturk şi ministrul muncii Faruk Celik se îndreaptă spre Suruc.
Suruc se află în sud-estul Turciei, la circa 10 km de oraşul sirian Kobani. Televiziunile au prezentat imagini cu cadavre întinse sub copaci în grădina centrului cultural.
„Am văzut mai mult de 20 de cadavre. Cred că numărul răniţilor depăşeşte 50. încă sunt urcaţi în ambulanţe”, a declarat un martor pentru Reuters, prin telefon. „A fost o explozie uriaşă, toţi suntem în stare de şoc”, a adăugat martorul.
Mai mult de 20.000 de sirieni se află în campusuri din apropiere de Suruc.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version