10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateData de 28 septembrie, primul termen pentru apelul în dosarul Referendumului

Data de 28 septembrie, primul termen pentru apelul în dosarul Referendumului

Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, însă decizia nu este definitivă. Primul termen a fost stabilit pentru data de 28 septembrie
Liviu Dragnea a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, însă decizia nu este definitivă. Primul termen a fost stabilit pentru data de 28 septembrie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit primul termen al apelului în dosarul în care sunt judecaţi Liviu Dragnea şi alţi 70 de inculpaţi pentru fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax.ro. Instanţa supremă a înregistrat contestaţiile inculpaţilor care au primit pedepse cu închisoarea, dar şi contestaţia procurorilor, în cazul celor care au fost achitaţi şi a stabilit primul termen de judecată la data de 28 septembrie.

Pe 15 mai, judecătorii ÎCCJ l-au condamnat pe Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, decizia nefiind definitivă. Instanţa arată, în motivarea deciziei, că nu este ilegală îndemnarea cetăţenilor de a merge la vot chiar şi în ziua referendumului, ci transmiterea de mesaje privind modul cum ar trebui să se voteze, iar pentru aceste mesaje a fost condamnat Liviu Dragnea. Prin aceeaşi decizie, alţi peste 20 de inculpaţi au fost achitaţi.

Sentinţa în dosarul în care Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane sunt acuzaţi pentru fraude la referendumul din 2012 a fost pronunţată după un an şi jumătate de la începerea judecării cauzei. Instanţa supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, a fost trimis în judecată pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS