Acasă Actualitate Ministrul de finanțe olandez a fost reales în funcţia de președinte al...

Ministrul de finanțe olandez a fost reales în funcţia de președinte al Eurogrupului

Ministrul de Finanțe al Olandei, Jeroen Dijsselbloem a fost reales în funcţia de preşedinte al Eurogrupului (Foto: paginadebanci.ro)
Ministrul de Finanțe al Olandei, Jeroen Dijsselbloem a fost reales în funcţia de preşedinte al Eurogrupului (Foto: paginadebanci.ro)

Jeroen Dijsselbloem, ministrul de finanțe din Olana, a fost reales astăzi în funcţia de președinte al Eurogrupului, omologii săi din Zona Euro reconfirmândul-l în această funcţie informează Agerpres.ro. Anunţul a fost făcut de Consiliul European pe Twitter, iar oficialul olandez, în vârstă de 49 de ani, le-a mulţumit colegilor pentru încredere folosind aceeaşi reţea de socializare. „Le mulțumesc colegilor pentru sprijin și cooperare și sunt nerăbdător să-mi exercit un al doilea mandat de președinte al Eurogrupului”, a scris pe Twitter Jeroen Dijsselbloem. Primul său mandat de președinte al Eurogrupului, de 2,5 ani, expiră la data de 21 iulie.

Eurogrup reprezintă o reuniune a miniștrilor de finanțe din Zona Euro, respectiv din acele state membre ale Uniunii Europene (UE) care au adoptat euro ca monedă oficială. Grupul are 19 de membri, începând cu 1 ianuarie 2015, dată la care Lituania a aderat la zona euro. Printre atribuțiile Eurogrupului se numără controlul politic asupra aspectelor valutare și conexe ale uniunii monetare a UE, cum ar fi Pactul de stabilitate și de creștere.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version