Acasă Actualitate Delegaţia României, zece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015

Delegaţia României, zece medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada 2015

(Foto: cugetliber.ro)

Elevii români au cucerit zece medalii la cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federaţia Rusă). La ediţia din acest an au participat peste 150 de concurenţi din şase ţări. Ministerul Educaţiei a comunicat că delegaţia care a reprezentat România a obţinut trei medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz, elevii fiind premiaţi la toate cele patru probe ale concursului – chimie, matematică, informatică şi fizică.

La disciplina Chimie, România a obţinut o medalie de aur cu punctaj maxim, prin Cristian Robert Râclea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi şi două medalii de argint, cucerite de Maria Velicu, elevă în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Sabina-Giorgiana Fîrţală, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra-Neamţ.

La Matematică, elevii români au obţinut două medalii de bronz – au fost premiaţi Andreea Dima, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi Mihnea-Gabriel Doică, elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Din echipa de matematică a făcut parte şi Ştefan Cristian Popa (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Informatică, România a avut două medalii de aur, graţie performanţelor lui Darius Marian, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi Andrei Costin Oncescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel. De asemenea, la această disciplină medalia de argint i-a revenit lui Vlad Mihai Rochian, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara.

Iulian Robert Răveanu şi Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti au obţinut medalii de argint la disciplina Fizică din cadrul competiţiei.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version