12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVal de caniculă în România. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat

Val de caniculă în România. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, convocat

România se pregăteşte pentru trei zile caniculare. Gabriel Oprea, premierul interimar, a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă astăzi, la ora 15.00, la Palatul Victoria.
Administratia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de caniculă valabila luni în vestul şi nord-vestul ţării, unde se vor înregistra temperaturi de pana la 37 de grade.
În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi  18.00.
În perioadele de caniculă, este recomandat consumul zilnic a minimum doi litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
Se recomandă consumul zilnic de  fructe şi legume proaspete, precum pepene galben sau roşu, prune, castraveţi şi roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.
Trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizează deshidratarea, dar şi de băuturi cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
Persoanele care merg prin soare la orele amiezii să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS