21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScriitoarea Mihaela Albu, lansare la Drobeta Turnu Severin

Scriitoarea Mihaela Albu, lansare la Drobeta Turnu Severin

AFIS BIBERI

În organizarea Centrului Cultural „Nichita Stănescu“ şi a Bibliotecii „I.G. Bibicescu“ din Drobeta Turnu Severin, în colaborare cu Editura Aius din Craiova, va avea loc astăzi lansarea cărţii „Un uomo universale: Ion Biberi“ de Mihaela Albu, apreciat critic şi istoric literar. Manifestarea literară va avea loc la Biblioteca „I.G. Bibicescu“ din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 17.00.
Cartea va fi prezentată de Nicolae Marinescu, directorul editurii „Aius“ Craiova, George Popescu, Ileana Roman, Florian Copcea.
Volumul „Un uomo universale: Ion Biberi“, apărut la Editura Aius Craiova, este un studiu monografic dedicat scriitorului, jurnalistului, criticului literar şi de artă, omului de ştiinţă Ion Biberi, născut în Turnu Severin pe 21 iulie 1904.
În prezentarea sa, autoarea l-a încadrat pe Ion Biberi în generaţia din care a făcut parte, Biberi – cu trei ani mai în vârstă decât Mircea Eliade – era prieten apropiat cu Şerban Cioculescu, cu Vladimir Streinu, cu Mihail Sebastian şi cu alţii.
Volumul cuprinde, printre altele, scrisori adresate Mihaelei Albu de către Ion Biberi şi un interviu inedit luat de autoare scriitorului Barbu Cioculescu.
Cităm din „Cuvântul înainte“ semnat de reputatul critic bănăţean Cornel Ungureanu: „Ion Biberi a scris enorm. Cu o teribilă poftă de scris, cu indiferenţă faţă de stil. Nu se citeşte uşor. Cred că singurul critic literar care şi-a asumat misiunea de a reciti, a recapitula, a judeca abundenta operă a fost/este Mihalea Albu. Nu-i deloc puţin“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS