Acasă Actualitate Spania a ridicat nivelul de alertă antiteroristă, în urma valului de atentate...

Spania a ridicat nivelul de alertă antiteroristă, în urma valului de atentate de astăzi

Ministrul spaniol de Interne Jorge Fernandez Diaz (Foto: globalresearch.com)
Ministrul spaniol de Interne Jorge Fernandez Diaz (Foto: globalresearch.com)

Spania a ridicat nivelul de alertă antiteroristă de la „patru” la „cinci”, informează Agerpres.ro. Ministrul de interne spaniol Jorge Fernandez Diaz a anunţat că măsura a fost instituită după valul de atentate care a avut loc astăzi în Franța, Tunisia, Kuweit și Somalia, informează AFP. „În mod provizoriu, a fost decisă activarea nivelului patru din cinci, un nivel crescut”, a declarat Jorge Fernandez Diaz, evocând „proximitatea” locurilor în care au fost comise aceste atentate și marcarea proclamării califatului de către gruparea Statul Islamic (SI). Decizia a fost luată, de asemenea, ținând cont de informațiile deținute de serviciile specializate, informații pe care ministrul spaniol nu a dorit să le detalieze. „Acesta este un război al barbariei împotriva civilizației’, a declarat Jorge Fernandez Diaz, după ce a enumerat atentatele care au avut loc vineri în Franța, Tunisia și Kuweit. El a evocat, de asemenea, Somalia, unde a fost raportat un atac sângeros comis de islamiști la adresa unor soldați.

Cel puțin 28 de persoane au fost ucise vineri într-o stațiune balneară din Tunisia, un șef de întreprindere a fost decapitat în Franța și zeci de alți civili au fost uciși într-o moschee din Kuwait, în timpul unor atacuri care ar fi fost comise de jihadiști.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version